Recepten

Hieronder zijn de recepten te zien van de Tastypep paprika's van Westlandpeppers, de zaadloze snackpaprika variant. 
Door de zoete smaak van deze paprika kunnen er veel verschillende recepten worden gemaakt. 

Kipfilet met Rawit en Tastypep paprika's

Kipfilet met rawit en de Tastypep paprika's van Westlandpeppers

Doe in de keukenmachine 5, in grove stukken gesneden oranje Tastypep paprika, met 3 rode rawit pepers. Schep er ook ongeveer 4 eetlepels zonnebloem olie en 3 eetlepels rode wijnazijn in. Pureer het geheel tot een fijne marinade. Kruid nu de 2 kipfilets met zout en peper, en doe de rawit snackpaprika marinade in een schaal en marineer hierin de kipfilets voor ongeveer 10 minuten. Grill de kipfilet ongeveer 6 minuten aan elke kant, keer de kipfilet maar 1 keer om als de kipfilet gaar is serveer je ze met gebakken aardappels en wat gesneden ijsbergsla met een lekkere dressing.

Eet smakelijk westlandpeppers

-----------------------------------------------------------------------------

Vegatarische jalapeno Tastypep schotel

Deze keer een vegetarisch recept, bak om te beginnen in een pan de uien,knoflook, de oranje Tastypep paprika's, courgettes,gesneden jalapenos, en selderij voor in een koekenpan. Zet dan tegelijkertijd een kookpan op een laag pitje op de kookplaat en voeg de zwarte bonen, kidney bonen, en de linzen hier aan toe. Na enige tijd doe je dan ook nog de tomatenpuree, en het blikje mais erbij. Is dit warm genoeg dan doe je er de ingrediënten van de koekenpan erbij,laat het geheel nog even door koken en maak het naar smaak met zout en wat gedroogde basilicum. Serveer deze pittige vegatarische schotel met lekkere droge rijst.

Benodigdheden
1 blik zwarte bonen soep
1 blik kidney bonen                                      
1 blik linzen
1 blikje tomatenpuree
1 blikje mais
   1 gesneden ui
   4 Tastypep paprika's
   2 gesneden courgettes
   2 stengels bleekselderij
   2 teentjes knoflook
   2 gesneden jalapenos
   Gedroogde basilicum

Eet smakelijk westlandpeppers
------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jalapeños gevuld met roomkaas en stukjes Tastypep

Jalapeños gevuld met roomkaas en stukjes Tastypep.

Verwarm om te beginnen de oven voor op 180 graden. En snijd dan de Jalapeños door de lengte door midden ( haal gelijk de zaadlijsten eruit ). De Jalapeños vormen op deze manier een soort van bootjes, die zo makkelijk te vullen zijn, Snij de ui in kleine stukjes en mix de ui, verse koriander, roomkaas, gedroogde oregano en de Tastypep (gesneden in fijne stukjes) door elkaar heen.
Vul de Jalapeños dan met de mix en bak het voor ongeveer 20 – 30 minuten op een bakplaat bedekt met folie in de voor verwarmde oven.
Laat het 5 minuten afkoelen en het is klaar om te serveren. Lekker om in het weekend te maken deze pittige Jalapeño hapjes, en je gasten is echt te verrassen...

nodig 
12 Jalapeños
1 ui
¼ kopje gehakte verse koriander
kuipje roomkaas
1 theelepel gedroogde oregano
5 Tastypep paprika's

Eet smakelijk westlandpeppers


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gegrilde Tastypep paprika's met roomkaas vulling

Gegrilde Tastypep paprika's met roomkaas vulling

Voeg de roomkaas, zure room, de gesneden sjalot, de limoensap, en de koriander in een kleine kom en meng dit goed door elkaar heen. Gebruik om het lekker fijn te krijgen een staafmixer. Snijd nu de Tastypep paprika's in de lengte door de helft en vul deze paprika’s met de gemixte producten.Gril nu de snackpaprika’s op een grillplaat totdat de kaas van boven wat bruin begint te worden.
Serveer nu de Tastypep paprika’s met een beetje habanero saus van Westlandpeppers om naar smaak wat ''pit'' toe te voegen.

Nodig
1 verpakking roomkaas
2 eetlepels zure room
1 gesneden sjalot
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels koriander
10 Tastypep paprika’s
Een beetje habanero saus van Westlandpeppers

Eet smakelijk westlandpeppers

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tastypep paprika's met knoflook


Dit wat zuidelijk getinte ''tapas'' gerecht is heerlijk om te serveren met wat olijven en stokbrood op een avond met vrienden.Verwarm om te beginnen de oven op 230 graden C voor. Snij nu de Tastypep paprika's door de helft en leg ze op een bakplaat. Giet hierover een klein beetje olijfolie, en verdeel wat stukjes gesneden knoflook over de paprika’s.Besprenkel als laatste de paprika’s met oregano(gedroogd of vers) en breng het op smaak met een klein beetje peper en zout.Verwarm nu de Tastypep paprika’s totdat de huid zacht is en wat blaren laat zien. Leg de heerlijke Tastypep paprika’s op een schotel en het kan geserveerd worden met de olijven stokbrood en lekkere droge worst !

nodig
8 Tastypep paprika’s
2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook (in kleine stukjes gesneden)
½ theelepel gedroogde of verse basilicum
Peper en zout naar eigen smaak

Eet smakelijk westlandpeppers

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tastypep paprika's met gehakt, Jalapeño vulling


Tastypep paprika's met gehakt en Jalapeño vulling.

Houd je van pittig eten? Misschien zijn dan deze gevulde Tastypep Mexican style met jalapeno’s en mexicaanse kruiden wel wat voor jou.

Wat heb je nodig:

8 Tastypep paprika's
200 gram runder gehakt
1 Jalapeño
Pittige Gehakt Kruiden (bijvoorbeeld Mexicaanse Kruiden)
Geraspte Kaas

Bereiding:

Was de Tastypep paprika's eerst en snijd daarna de koppen van de paprika’s er af, voor de sier kan je deze bewaren en er later weer opzetten.Pak nu een braadpan en voeg nu de Jalapeño in stukjes gesneden met de Mexicaanse kruiden toe en begin met het braden van het gehakt. Als je klaar bent met het braden van het gehakt, leg je het gehakt in een grote kom. Je kan eventueel ook wat zout en peper toevoegen voor wat extra smaak. Als je dit hebt gedaan roer je het mengsel nog is goed door elkaar.Begin nu met het vullen van de paprika’s, duw het gehakt een klein beetje in zodat je de paprika extra goed kan vullen. Als je paprika’s zijn gevuld strooi je wat geraspte kaas over de top van de gevulde paprika’s. Leg daarna het kopje van de paprika’s weer terug op de paprika’s. Verwarm nu de oven naar 200 graden Celsius en als je oven op temperatuur is doe je de paprika’s in een oven schaal, probeer ze zo rechtop als mogelijk in de oven schaal te zetten.Na ongeveer 20 minuten zijn je gevulde Tastypep paprika's met gehakt, Jalapeño vulling klaar.

Eet smakelijk westlandpeppers

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Boerenomelet met Tastypep paprika's en groene pepers

Boerenomelet met Tastypep paprika's  en groene pepers

Vandaag maken we een boerenomelet met de Tastypep en de groene pepers van Westlandpeppers Dit is een recept dat lekker snel te maken is, en heerlijk is om het als een lunchgerecht met wat grof volkoren brood te serveren. Neem de Tastypep paprika's en snij ze in kleine reepjes of blokjes.Snipper de ui ook in kleine stukjes en klop de eieren met een scheutje melk en wat peper&zout. Voeg nu wat geraspte kaas toe aan het eimengsel en klust het gelijk wat door.
Doe wat bakboter in de koekenpan en giet het eimengsel rustig in de pan. Nu kunnen de snackpaprika’s, ui en de fijn gesneden groene peper bij het eimengsel en bak het op een laag vuur tot een pittige boeren omelet op. Serveer je boerenomelet met lekker grof volkoren brood en een koel glas melk. 

Benodigdheden:

5 Tastypep paprika's
1 kleine ui
3 eieren
Een scheutje melk
Zout en peper naar eigen smaak
Geraspte kaas
1 groene peper

Eet smakelijk, westlandpeppers 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TASTYPEP met garnalen

Snijd de kapjes met steeltjes van de snackpaprika’s van westlandpeppers en houd ze apart. De zaadlijsten hoeven niet verdwijderd te worden omdat ze natuurlijk al zaadloos zijn. Blancheer de paprika’s kort in kokend water, spoel nu de TASTYPEP paprika's af met koud water en laat ze uitlekken op een schone theedoek.Scheur als je verse basilicum heb deze in stukjes,anders gebruik je de gedroogde variant. Meng de garnalen en de geitenkaas door elkaar en breng het op smaak met wat zout en peper.Vul de snackpaprika’s met het mengsel van garnalen en kaas, verdeel het basilicum erover en zet als finishing touch de kapjes er weer op.

nodig
8 - 10 Tastypep paprika's
1 takje verse basilicum of gedroogde basilicum
100 gram garnalen
50 gram zachte jonge geitenkaas
Zout en peper toevoegen naar smaak

Eet smakelijk westlandpeppers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten